Zodra u het punt bereikt dat u serieus wilt gaan investeren in onroerend goed, wordt het tijd om op zoek te gaan naar de onroerendgoedinvestering die het beste bij uw beleggingsdoelen past.

In dit artikel wil ik bespreken waarom het u zou kunnen helpen om een ​​werkrelatie op te bouwen met een vastgoedbeleggingsmakelaar om u te helpen bij het vinden van vastgoedbeleggingen, de kwaliteiten waarnaar u moet zoeken en hoe u die persoon kunt vinden.

Waarom een ​​professional gebruiken?

Laten we bovenaan beginnen. Waarom zou u een vastgoedprofessional inschakelen als u uw eigen huurwoningen kunt vinden?

In de eerste plaats omdat de juiste makelaar u kan begeleiden vanaf uw eerste fase van het stellen van doelen tot en met de selectie, acquisitie en het daaropvolgende beheer van uw investering. Ze kunnen u naar beleggingen leiden die u misschien niet zelf hebt ontdekt en vervolgens voor u onderhandelen over de aankoop (over het algemeen gemakkelijker dan wanneer een koper en verkoper elkaar persoonlijk ontmoeten). Bovendien zijn ze uitgerust met de tools zoals software voor vastgoedinvesteringen en de expertise om u te helpen de cijfers te kraken en te interpreteren.

Wie is een juiste makelaar?

Het belangrijkste is dat u niet op zoek bent naar een erkende makelaar die huizen verkoopt voor de kost zonder ooit actief of goed geïnformeerd te zijn over vastgoedbeleggingen. U wilt geen huisverkoper die geen of minimale kennis heeft van huurwoningen.

U wilt een makelaar die fulltime in het bedrijf werkt en niet alleen het beleggen in onroerend goed begrijpt en beoefent, maar ook de markt kent.

De makelaar die u zoekt heeft verstand van beleggen en is bekend met zaken als belastingen, afschrijvingen, financieringen en uitgestelde belastingen. U wilt een specialist die presentaties over de cashflow, rendementen en winstgevendheidsanalyse van huurwoningen kan maken en u vervolgens kan helpen om die gegevens te interpreteren tegen uw investeringsdoelen. Een investering in onroerend goed is misschien wel de grootste som geld die u ooit zult uitgeven, en u wilt een makelaar die er niet alleen om geeft hoe u uw geld uitgeeft, maar er ook ruimschoots mee omgaat alsof het hun eigen geld is.

Hoe u de juiste makelaar vindt?

U kunt op verschillende manieren makelaars in uw regio vinden die gekwalificeerd zijn om met vastgoedbeleggingen te werken.

Neem contact op met de makelaars en vraag of ze een beleggingsspecialist in hun kantoor hebben met achtergrondeducatie in beleggen in onroerend goed; contact opnemen met het CCIM Instituut; neem contact op met de MLS en kijk wie regelmatig huurwoningen vermeldt, de lokale raad van makelaars en misschien een lokale taxateur, een vastgoedbeheerbedrijf of misschien een vriend of collega die heeft geïnvesteerd. U zou weinig moeite moeten hebben om een ​​shortlist op te stellen van potentieel gekwalificeerde kandidaten die fulltime gespecialiseerd zijn in commercieel en investeringsvastgoed en die u kunt ontmoeten en interviewen. Hoe je daarna je keuze maakt, komt waarschijnlijk neer op scheikunde; met wie werk je het liefst samen.

Lees verder op De Vastgoed Winkel